Slabeste cu ajutorul ceaiului verde

ceai-verde-ceylonez-Gunpowder

Ceaiul verde a ajuns sa fie considerata a doua bautura ca si consum in lume, dupa apa. Aceasta minunata bautura este obtinuta din planta Camelia Sinensis, la fel ca si ceaiul alb, negru si oolong doar ca acesta difera prin modul de procesare. In urma studiilor la care a fost supus, s-au aratat nenumaratele beneficii pe care acesta le are asupra organismului, ajungand sa fie o bautura populara nu numai in China, Orientul Mijlociu si Japonia, asa cum a fost la inceput, ci si in restul lumii. Pe langa un puternic antioxidant, antiinflamator si agent anticancerigen, ceaiul verde s-a dovedit a fi un adevarat aliat in lupta impotriva obezitatii ( vezi pe www.OrientalMed.ro ), atat sub forma de ceai cat si sub forma de pilule cu extract de ceai verde.

ceai-verde-ceylonez-GunpowderLupta cu greutatea corporala a fost si este o problema extrem de grea pentru foarte multi oameni, asta si pentru ca s-a ajuns pana la decese datorate obezitatii.. De aceea, dovezile cu privire la efectele pozitive ale ceaiului verde asupra pierderii surplusului de grasime si implicit a pierderii in greutate au aprins un real interes in randul oamenilor.

Un studiu cu privire la efectul ceaiului verde asupra grasimii abdominale arata ca, componenta catechine din ceaiul verde ajuta la modificarea corporala si scade grasimea atat la persoanele obeze cat si la cele supraponderale. Studiul a aratat ca, un consum regulat de ceai verde ori de pilule cu extract de ceai verde, insotit de un stil sanatos de viata si de ce nu si de miscare, reusesc sa reduca foarte mult surplusul de grasime, mai ales la nivel abdominal. Catechinele din ceaiul verde cresc nivelul de noradrenalina, un produs chimic care metabolizeaza gresimea din organism. Nivelul ridicat de noradrenalina duce la cresterea metabolismului grasimilor si astfel se vor consuma rezervele de grasime stocate de organism.

La indivizii cu o greutate normala, nivelul de noradrenalina este mentinuta de enzima metil-o-transferaza, consumul de ceai verde inhiband activitatea acestei enzime si mareste astfel cantitatea de noradrenalina. Concluziile acestui studiu au fost publicate in 2006 in Journal of Medicinal Food, care a recomandat ceaiul verde in gestionare unei greutati normale a corpului.

Cea mai la indemana metoda a consumului de ceai verde este aceea de a folosi pilule cu extracte de ceai verde. De cele mai multe ori timpul foarte incarcat nu ne ajuta si de aceea prepararea unei cani de ceai este cu succes inlocuita cu luarea unei pastile cu extract care are aceleasi proprietati si aceleasi beneficii. Daca insa doriti sa simtiti savoarea unei cesti de ceai sau daca va place istoria si ceremonia din spatele ceaiului atunci va invit sa il consumati ca atare sub forma de infuzie.

In final, nu uitati – ceaiul verde nu face minuni daca nu mancam sanatos si nu facem si putin efort fizic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here