Recomandări pentru a slabi repede si sanatos

alergare

Știm ca foarte multe persoane pur și simplu se blochează atunci când vine vorba despre inceperea unei dieta, înca dinainte de a se apuca de ea. Doar cuvântul „dieta” le provoaca o stare de incofort și ii face să se gândească la cât de grea o să fie perioada care ii așteaptă.

În realitate, de cele mai multe ori, o dieta ținuta corect este o adevărata plăcere care pe lângă faptul ca vă va ajuta sa ajungeți la greutatea dorita, vă va aduce și foarte multe beneficii în ceea ce privește starea generala de sănătate.

Sfat: încercați o dieta sezoniera. De exemplu, în perioada aceasta puteți încerca dieta cu pepene roșu sau dacă va hotarati sa începeți cura de slabire puțin mai târziu, puteți încerca o dieta cu fructe și legume.  Va reamintesc si de dieta cu serotonina. Este minunata 🙂

Sportul înseamnă sănătate!

Aceasta este premiza de la care trebuie sa plecați atunci când începeți o cura de slabire. Indiferent de ce pastile de slăbit și suplimente veți folosi, sportul vă va aduce beneficii enorme, iar în momentul în care veți constientiza acest lucru va veți întreba de ce nu ați început mai devreme.

Va scriam recent despre pastilele de slabit Eco Slim si am recomandat sportul si dieta. Ma astept sa primesc comentarii de genul „daca tot folosesc Eco Slim” de ce sa mai fac sport? Pentru ca suplimentele de slabit NU TIN LOC DE SPORT SI NICI DE DIETA.

alergare

Înainte de începe sa practicati sportul preferat, este recomandat sa discutati cu un medic pentru a fi siguri care starea dumneavoastră de sănătate va permite practicarea sportului respectiv. Aceasta este o oportunitate excelentă de a afla multe detalii despre starea generala de sănătate, de a primi recomandări cu privire la intensitatea la care ar trebui sa „lucrati” și de ce nu, de a avea un punct de plecare pentru va putea măsura performantele.

PS. Poza este facuta la gradina botanica din Iasi.

Cum sa spui “NU” definitiv mancarii nesanatoase

Majoritatea oamenilor decid ca IN SFARSIT a venit momentul sa-si schimbe obiceiurile alimentare si sa faca ceva impotriva kilogramelor in plus. Aleg o data, de obicei o zi de luni, si pana la momentul respectiv mananca in exces toate alimentele pe care din acea luni nu le vor mai manca.

Se aprovizioneaza cu “celelalte” alimente care se potrivesc noului stil de viata si desi le vine sa planga cu gandul la salata ce va inlocui de-acum pizza de la pranz, sunt decisi ca de “maine” totul se va schimba. Radical.

Frustrarea “fructului” interzis

Si apoi acea zi de luni vine…La micul dejun, incearca sa inghita branza de vaci fara grasimi cumparata special, dar gandul le zboara la cerealele cu ciocolata pe care le mancau de obicei.

Pana la masa de pranz, sunt deja deprimati si morocanosi, gandindu-se cat de nedreapata este viata, pentru ca nu pot manca ce le place. Se uita fara pic de entuziasm la salata din farfurie…atat de verde si fara gust…gandindu-se la pizza mancata in weekend. Nu vor mai putea NICIODATA sa mai manance pizza!

Povestesc cu amaraciune tuturor colegilor cat de mult si-ar dori sa guste o bomboana…dar este pe lista cu “niciodata”, asa ca nu au ce face. Printr-un miracol, toata lumea mananca numai alimente din aceasta lista, si in plus, parca arata si miros mai bine decat de obicei. Dar ele sunt pe un piedestal la care doar norocosii care “pot manca orice fara sa se ingrase” ajung.

In functie de rezistenta fiecaruia, acest calvar dureaza o zi, o saptamana…dar niciodata nu este definitiv. Este o experienta negativa, de care abia asteapta sa scape, pentru ca se simt pe dinafara, exclusi si frustrati.

Puterea alegerii

Schimband fraza din “Nu am voie” in “Aleg”…apare o filosofie cu totul noua: in loc sa simti exclus de la petrecerea la care participa toata lumea, simti ca sta in puterea ta sa faci o alegere, ca si cum tu stii lucruri pe care ceilalti nu le stiu. Poti lua o decizie si detii controlul obiceiurilor si actiunilor tale. Tu, nu DIETA!

Asa ca de acum nu te mai gandesti la gustul perfect al alimentelor tale preferate. Ci incerci sa adaugi un pic de gust si savoare altor alimente. Poate alegi o branza cu grasime 2% in loc de 0%, pe care o mananci impreuna cu o rosie si un ardei. In alta dimineata iti faci o omleta cu legume, fara ulei. Incepi sa devii creativ si sa te concentrezi pe multitudinea de alimente din care poti alege.

La serviciu, cand ti se ofera bomboane de ciocolata, poti sa spui:”Multumesc, dar nu mananc dulciuri” si iti aduci propria ta gustare sanatoasa. Astfel, vei simti cat tu controlezi alegerea, iar ceilalti se vor gandi ca tu stii ceva ce ei nu stiu.

Amintirea alimentelor pe care le mancai inainte va incepe sa dispara in timp, pentru ca nu te mai gandesti la ele. Iti tratezi organismul cu respect si il hranesti cu alimente care il fac sanatos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.