Dieta asiatica

Pentru a descoperi un popor trebuie doar sa poposesti in bucataria lui. Aromele care iti vor pradui simturile te vor determina sa intelegi ceea ce pana atunci iti era necunoscut.

Secretul longevitatii

“Dieta asiatica” nu este doar o dieta, ci un stil de viata sanatos. Iar varstele inaintate ale locuitorilor din tarile acestui continent ne dovedesc ca dieta este un model de viata. Secretul sau consta in echilibrul dintre alimente. Ceaiul verde, regasit cu brio in meniurile de zi cu zi, preparatele din carne, mai ales sushi, legumele, leguminoasele, fructele si cerealele definesc stilul de viata al asiaticilor.

Asiaticii traiesc mai mult timp pentru stiu sa manance si nu uita in niciuna din zile de sport. Totul la ei vine in egala masura, cu bun simt, nu se fac excese culinare, iar acest echilibru se resimte si in organism. Mancarea buna, sportul, tehnicile de eliminare ale stresului, ca doar ei sunt cu yoga, constituie file importante din cartea numita filosofia unui trai indelungat, filosofie pe care asiaticii o cunosc bine si se bucura de ea.

Nu se impun norme in ceea ce priveste aportul caloric, nici marimea portiile, trebuie doar respectate listele alimentelor zilnice, saptamanale, ocazionale si, respectiv, lunare. Sa se manance cu bun simt, fara a se exagera cu portiile. Astfel, ceaiul verde, cerealele, painea, legumele, fructele, nucile, leguminoasele, vinul, berea si uleiurile vegetale se pot consuma in fiecare zi. In schimb, saptamanal se pot consuma dulciuri (preparate din fructe), oua si carne de pasare. Pe de alta parte, o data pe luna se poate consuma carne rosie (contine grasimi nesanatoase-saturate si colesterol). Iar pestele si scoicile se pot consuma optional. Vinul, pestele si ceaiul verde se pot consuma in cantitati moderate.

 

Alimentatia asiatica este una bogata in fibre, de la consumul de fructe, legume si leguminoase. Contine multe vitamine si minerale, pe de alta parte, este saraca in colesterol, grasimi, mai ales grasimi novice (saturate, trans) si bogata in grasimi sanatoase (omega 3, grasime regasita in fructele de mare si pestele gras). Faptul ca ii lipseste colesterolul si grasimile nocive au transformat-o intr-unul dintre cele mai recomandate stiluri alimentare in prevenirea bolilor de inima, a diabetului si cancerului. Multele teste realizate pe pacienti care au adoptat acest stil alimentar au demonstrat asta. Dieta asiatica sparge barierele unei diete si devine un stil de viata sanatos, recomandat oricarei persoane cu o sanatate ireprosabila. Totusi, daca nu se consuma suficiente alimente bogate in calciu, se va ajunge la o carenta.

Asa ca, daca vrei sa traiesti sanatos, sa te bucuri de fiecare moment din viata, fura un pic din secretul asiaticilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here