Ce contraindicaţii au fructele Goji?

Există multe remedii puse la dispoziţia noastră de natură care sunt capabile să ajute la vindecarea a numeroase afecţiuni şi boli. Printre aceste remedii naturale miraculoase găsim şi fructele Goji.

Fructele Goji sunt cunoscute de foarte mulţi ani că fiind un supliment natural ce aduce multiple beneficii sănătăţii dumneavoastră. Fructele Goji sunt mereu recoamndate că alternativă naturală la tratamentele convenţionale pentru persoanele care suferă de diverse probleme precum o presiune a sângelui crescută sau afecţiuni gastrointestinale. Totuşi, dacă şi dumneavoastră sunteţi interesat în a începe un tratament cu fructe Goji trebuie să ştiţi că acestea pot avea şi câteva efecte secundare. Aceste informaţii sunt esenţiale pentru cei care doresc să consume aceste fructe.

Fructele Goji pot interacţiona cu anumite medicamente

Fructele Goji nu sunt diferite de alte suplimente naturale aşa că cei care sunt interesaţi să le includă în dietă lor trebuie să ştie că există posibilitatea că acestea să interacţioneze cu anumte medicamente pe care le luaţi deja. Anumite studii realizate de profesionişti în domeniu au ajuns la concluzia că fructele goji pot interacţiona cu anumite medicamente pentru diabet, aşa că aceşti pacienţi trebuie să fie în alertă. Fructele Goji pot aduce efecte secundare pacienţilor cu diabet pentru că sunt capabile să afecteze nivelul de insulină şi funcţionarea ficatului ( niveluri care sunt deja afectate în cazul acestor pacienţi).

Dacă aceşti pacienţi doresc totuşi să includă în meniul zilnic şi fructele Goji trebuie să consulte un medic specialist înainte de a începe consumul.

Fructele Goji pot aveaefecte secudare asupra sistemului digestiv

Această este o problema des întâlnită în cazul persoanelor care încep un tratament cu un supliment nou sau cu un medicament nou. Sistemul digestiv poate fi iritat. Anumiţi utilizatori au raportat câteva probleme digestive la începerea tratamentului cu fructe Goji. Au apărut probleme precum diaree, indigestie, senzaţie de greaţă şi în anumite cazuri extreme vomitat. Anumite reacţii alergice la aceste fructe pot provoca stresarea sistemului digestiv mai ales după o utilizare mai îndelungată.

Pentru a evita aceste efecte secundare este bine să luaţi aceste suplimente în timpul meselor sau după ce aţi mâncat.

Fructele Goji pot provoca sângerări

Acest efect secundar este extrem de rar dar anumiţi pacienţi au avut de-a face cu această problema. Consumul de fructe Goji poate afecta viteză de coagulare a sângelui şi asta a fost de asemenea demonstrat în urmă anumitor cercetări. Aceste cercetări au demonstrat că anumite femei, spre exemplu, au sângerat mai intens în timpul menstruaţiei după ce au început să consume fructe Goji. Este indicat să consultaţi un doctor înainte de a începe un tratament cu fructe Goji dacă ştiţi că aveţi probleme cu coagularea sângelui.

Nu au fost identificate alte efecte secundare ale acestor fructe în urmă studiilor realizate dar trebuie să ţineţi cont de cele deja identificate şi să încercaţi pe cât posibil să evitaţi apariţia lor. Fructele Goji şi-au demonstrat eficacitatea de-a lungul timpului dar este bine să cunoaşteţi şi posibilele efecte secundare dacă doriţi să va bucuraţi numai de rezultatele pozitive.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua. Eu am mancat acum 2 luni fructe de goji uscate, aproxmativ3-4 linguri. Dupa cateva ore, maxim 4, mi sa facut foarte rau, am avut durere mare de stomac in toate partile, greata si dupa vreo 2 ore de chin am vomitat. La fel mi sa intamplat si ieri; ma gandeam hai ca acum sigur mi.a trecut nu are de ce sa mi se faca rau, atunci poate era prea mult….si am mancat mai putin ca si atunci, si la fel de rau mi.a fost, am vomitat. Acum nici sa vad borcanul cu goji nu mai pot ca ma ia rau (mi.am facut un preparat din miere cu goji). Si nu cred ca voi mai baga vreodata in gura un fruct de goji cat voi mai trai. Ma costat prea mult. Mentionez ca acum 2 si 3 ani in urma am mancat multe zile goji si nu mi.a fost rau. Oare de ce acum imi e rau? Cineva daca stie si poate sa imi raspunda va rog. Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here