Clenbuterol :: Riscuri si efecte secundare!

clenbuterol

Clenbuterol este un medicament extrem de cunoscut în rândul atleților mai ales in perioadele de definire. Cunoscut pentru așa-zisele sale efecte anabolice, acest medicament are menirea de a arde grăsimile din organismul consumatorilor.

Deseori persoanele tind să eticheteze Clenbuterolul ca făcând parte din categoria steroizilor. Ceea ce mare parte din persoane nu știu este faptul că acest medicament aparține, de fapt, clasei beta-2-antagonist, fiind folosit în medicină pentru tratamentul astmului, mai precis astmul bronșic.

clenbuterolClenbuterolul este folosit, totuși, de atleți din diverse cauze. Acest medicament are ca efect creșterea masei musculare, cât și menținerea acesteia în perioada competițiilor sau chiar dinaintea începerii acestora. De asemenea, Clenbuterolul garantează, totodată și arderea grăsimilor din corp.

Info: vezi aici cum se face un ciclu cu Clenbuterol

În ceea ce privește Clenbuterolul, oamenii de știință au întreprins unele experiemente pe animale (cabaline cu precădere), iar din cercetări a rezultat că acest medicament are, într-adevăr, ca efect mărirea densității fibrelor musculare de tip B. Totodată, s-a demonstrat și faptul că procentul de ardere a grăsimilor din organism e în creștere în condițiile în care acest medicament este folosit.

Un alt studiu, din numeroasele cercertări făcute, a demonstrat că medicamentul Clenbuterol poate determina o mărire de până la 20% a masei musuculare concomitent cu o scădere cu același procent a țesutului adipos, totul numai în două săptămâni.

Pe de altă parte, deși rezultatele par frumoase la prima vedere, dozele folosite în cercetări pe animale prezintă un risc pentru om, putând să-i pună în pericol viața. În prezent, nu există cercetări științifice care sa ateste efectele Clenbuterolului asupra oamenilor, tocmai din pricina dozelor extrem de mari folosite pe animale în timpul studiilor. Niciun studiu nu a reușit să explice în ce manieră acest medicament are un efect anabolizant, ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru om.

clenbuterolClenbuterolul este folosit de sportivi tocmai pentru efectul său termogenic, de ardere a grăsimilor și mai puțin pentru efectul anabolic. Acest medicament se leagă de anumiți receptori extrem de sensibili ai celulor din organism care se pot suprasatura. Tocmai de aceea, Clenbuterolul este administrat doua zile da și două zile nu. De asemenea, nu este recomandată o administrare pe o perioadă mai lungă de două săptămâni.

Efecte secundare Clenbuterol:

Printre efectele secundare ale Clenbuterolului pot fi amintite: creșterea ratei pulsului cu risc de tahicardie, crampe musculare, dureri de cap, dar și amețeli, nervozitate și insomnie. Clenbuterolul interferează riscant cu potasiul și are ca efecte adverse, totodată, uscarea gurii, somnolență, înroșirea feței, tensiune arterială crescută, transpirție excesivă, tremurături ale mâinilor, chiar și vomă.

Pentru consumatori, este recomandat să se țină cont de faptul că acest medicament, luat în doze mari, reprezintă un pericol pentru viață. Chiar și în doze mici, efectele Clenbuterolului sunt discutabile, de remarcat fiind uzura aparatului circulator, riscul ca tiroida să aibă de suferit. Efectele pe termen lung pot fi serioase și niciun consumator nu are de unde să știe dinainte cât de sensibil este la efectele secundare posibile. Există riscul ca, din pricina Clenbuterolului, consumatorul acestui medicament să ajungă direct în spital, cu posibile efecte negative asupra sănătății pe termen lung.

3 COMENTARII

    • Varsta minima, ca in cazul majoritatii suplimentelor de slabit este 18 ani.
      Clenbuterol, fiind un steroid, are efecte asupra sistemului hormonal. Nu trebuie administrat decat in cazul in care medicul ti-l recomanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.