Ce este efectul yoyo?

Despre Efectul Yoyo

Orice încercare de a slăbi a femeilor are câte o perioadă mai neagră, în sensul că fie au trecut prin diete stricte și exerciții regulate, iar rezultatele nu se observă deloc, fie acestea slăbesc o perioadă, după care se îngrașă iar.

Despre această ultimă consecință neplăcută a procesului de slăbire vom discuta în acest articol. Ea poartă denumirea de efectul yoyo și se întâlnește la foarte multe femei care încearcă să piardă în greutate.

Ce este efectul yoyo?

Despre Efectul YoyoDacă nu ai mai auzit niciodată de efectul yoyo până acum, trebuie să știi că e posibil să fie numele care exprimă situația dezamăgitoare în care te afli, atunci când încerci să slăbești, dar nu faci decât să te îngrași imediat la loc.

Efectul yoyo este de fapt o reacție a metabolismului tău, care se manifestă de îndată ce ai încheiat o dietă care a avut ca scop să te ajute să pierzi în greutate. Acesta mai poartă și numele de ciclism de greutate.

Toate acele reguli alimentare și restricții pe care le-ai urmat în speranța că vei slăbi nu au făcut decât să determine o serie de schimbări ale metabolismului care, la rândul lor, au declanșat o acumulare mai accelerată a kilogramelor, pentru a reveni la o stare normală.

Acum că știi ce este efectul yoyo, mai trebuie să afli doar că el apare în rândul dietelor hipocalorice, considerate unele dintre cele mai agresive diete pentru metabolismul uman.

Pe scurt, ce este efectul yoyo?

Pierderea de greutate corporală repetată, care este urmată de o tendință de îngrășare, și apare în special după ținerea unor diete hipocalorice.

Bine, bine, acum că te-ai lămurit cu privire la ce este efectul yoyo, probabil ești interesantă de modalitatea adecvată prin care-l poți evita.

Cum poți preveni efectul yoyo?

Există câteva reguli esențiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vine vorba de prevenirea efectului yoyo, și anume:

  • Fă pauze progresive în dieta ta, nu o menține mai mult de o săptămână. Dacă este cazul unei diete hipoproteice, ea nu trebuie menținută mai mult de 30 de zile.
  • Consumă mai puține grăsimi și hidratează-te mai mult. După dietă, dacă nu te hidratezi suficient de mult și consumi prea multe grăsimi, ești mult mai predispusă la a te îngrășa din nou
  • Optează pentru diete de lungă durată, chiar dacă acestea îți asigură o pierdere în greutate mai lentă. Cel puțin este sigură și previne efectul de yoyo
  • Asigură-te că mănânci mai multe fibre, cum ar fi carnea de pește, curcan, pui, și abia mai la final carnea de vită. Elimină salamul, șunca și alte tipuri de carne procesată din dieta ta
  • Nu sări peste mese, și în special micul dejun
  • Fă mișcare regulat, chiar și atunci când nu ești la dietă.

Dacă până acum nu aveai nici o idee despre ce este efectul yoyo, începând din acest moment vei fi mai bine pregătită pentru lupta cu kilogramele în plus, căci acum știi ce se ascunde în spatele procesului de slăbire și îngrășare rapidă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here