Plasturii pentru slǎbit chiar functioneazǎ?

Deși plasturii pentru slăbit sunǎ benefic, există totuși o lipsă semnificativă de informații și dovezi ȋn jurul acestor produse. “Nu există nici o dovadă că funcționează. Cred că ne pierdem banii degeaba”, spune Xavier Pi-Sunye, director al Centrului de Cercetare de Obezitate și Nutritie New York. Există mult scepticism cu privire la funcționarea produsului. Informațiile vagi din jurul acestor produse sunt ilustrate de Mark Blumenthal, un cercetător botanic; “Putem spune numai cǎ dovezile disponibile pentru noi acum, sugereazǎ cǎ existǎ un anumit tip de mecanism de suprimare a apetitului în unele dintre substanțele chimice care se găsesc în hoodia.” Cititi opiniile lui Mark Blumenthal despre hoodia aici.

Plasturii de slǎbit sunt adesea de slabă calitate cu adezivi slabi care pot irita pielea și pot provoca o reacție alergică. Existǎ “decolorare, care poate fi regăsita pe piele și poate fi un dezavantaj pentru unii. Unele persoane pot suferi iritǎri ale pielii din cauza plasturilor.” Plasturii de slǎbit, alături de toate superstițiile lor medicale, sunt de asemenea neatrăgătoari atunci cȃnd sunt observați. Ei lasǎ urme lipicioase reziduale presărate de-a lungul corpului și atrag atenția asupra faptului uneori jenant cǎ respectiva persoanǎ ȋncearcǎ sǎ slǎbeascǎ.

plasture-de-slabitO problemă principală legatǎ de eficiența de plasturilor de slabit este aceea că rezultatele sunt foarte dificil de măsurat. Consumatorii sunt sfătuiți să combine plasturii cu exerciții fizice și o dietǎ echilibratǎ, (uneori se furnizează instrucțiuni pentru a bea un pahar cu apǎ ȋnainte de fiecare masǎ), ceea ce înseamnă că orice rezultat ȋn scǎderea greutǎții este greu de diferențiat dacǎ este de la plasture sau de la includerea de exerciții. CEO-ul plasturilor pentru slǎbit Roduve, Tim Thurling a fost de acord spunȃnd “Nu este un leac miracol. Dacă doar stai pe canapea, este puțin probabil că te va ajuta.

El a confirmat, de asemenea, o altă problemă cu produsul precizând că are un efect psihologic asupra utilizatorului provocând întrebarea: sunt plasturii pentru slabit doar un efect placebo? Efectul placebo, spre deosebire de plasturi, este un efect științific recunoscut pe scară largă. Este o stare mentală declanșată de intervenția medicatiei. Când se spune cǎ o anumita pastilǎ va funcționa, mintea pare să simtă efectele pilulei, indiferent dacă pilula a lucrat sau nu a fost nici macar realǎ. Este posibil ca plasturii de slǎbit sǎ genereze un efect placebo, prin urmare pǎcǎlind mintea utilizatorului că plasturii au lucrat în complicitate la scǎderea sa ȋn greutate (dacǎ a existat vreo scǎdere). Se degradează astfel imaginea plasturelui sugerând că în cazul în care un plasture normal ar fi lipit pe cineva și apoi persoanei i s-ar spune ca va scǎdea ȋn greutate în cazul în care face exercitii, atunci persoana va fi păcălitǎ să creadă cǎ plasturele a fost cauza pentru scǎderea sa ȋn greutate și nu exercițiile.

Un alt aspect netestat al plasturilor pentru slăbire este absorbția ingredientelor active în piele. Este nedovedit dacă absorbția este realizatǎ cu succes și nu cumva ingredientele rǎmȃn în plasture la sfârșitul zilei. Ingredientele active trebuie sǎ fie măruntite substanțial pentru ca moleculele sǎ penetreze pielea și dacă nu există teste efectuate asupra plasturilor de slăbit, atunci nu există nici o dovadă că moleculele sunt de mărimea potrivită pentru absorbție. Aceste teste au fost efectuate pentru plasturi medicali cum ar fi plasturele cu nicotină pentru a asigura eficiența acestuia dar nu s-au realizat ȋncǎ pe plasturii de slăbit.

detox slim

Rezultatele au arǎtat că odata cu mǎrimea utilizatorului crește și dificultatea de a fi absorbite pentru ingrediente, având de transcendat prin straturi de grăsime. Prin urmare, s-a dedus că utilizatorii de peste 150 de livre nu ar trebui să utilizeze plasturii. Fiind un ajutor de scǎdere în greutate, la plasturii de slăbit ar trebui să se determine acest test pentru produs înainte de vânzare deoarece este logic cǎ utilizatorii cu o greutate mai mare vor cumpara acest produs, neștiind cǎ pentru ei că nu va avea nici un efect și cǎ și-au irosit banii.

În ceea ce privește rata de absorbție a plasturilor, o altă problemă este definirea a cȃt de mult din produs intră în fluxul sanguin sau cel putin cât de mult este conținut în fiecare plasture. Multe produse înșelătoare vor conține ingredientele active reale însă cantitatea va fi atât mica ȋncat nu vor avea nici un efect pentru utilizator.

Medicii sunt de asemenea sceptici cu privire la plasturii de slǎbit din cauza lipsei de dovezi. Ingredientele active pot fi de ajutor la scǎderea în greutate în forma lor naturală dar nu există nici o dovadă că vor avea același efect atunci când vor fi mǎruntite și combinate cu alte ingrediente sub forma de plasturi. “Doar pentru că un medicament este eficient atunci când este înghițit nu înseamnă ca medicamentul va fi eficient atunci când este aplicat pe piele”, spune Mark R. Prausnit, director al Centrului pentru Design de Medicament. De exemplu, unele din ingrediente pot lucra numai după ce ȋn stomac are loc o reactie bazatǎ pe enzime iar prin pǎtrunderea direct ȋn fluxul sanguin ingredientele nu vor avea același efect ca și atunci cȃnd sunt consumate în stare naturală sau în pastile.

Acesta este numai un scenariu ipotetic dar subliniază cât de putin se știe despre acești plasturi de slǎbit și despre ingredientele pe care le conțin. Spre deosebire de argumentele de siguranță pretinse de plasturii pentru slabit, se poate ca ingredientele sǎ provoace o eventualǎ reacție periculoasă și netestata, în utilizator, aflȃndu-se în fluxul sanguin ȋn loc de stomac. Existǎ prea mult risc asociat cu administrarea unui produs netestat, pentru a-l face atrǎgǎtor, iar lipsa testǎrilor clinice nu este bine promovatǎ, punând consumatorulu la risc.

Alte pareri despre:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply